Crathie Drive

Category
Housing, Sustainable Architecture
About This Project

A new tenement insulated with sheep’s wool, heated by an underfloor heating system, fed by a communal boiler and complemented by solar panels. The challenge was to design new, energy efficient housing on a tight gap site between an existing tenement and a disused railway cutting on a steep hill.

Tenants’ fuel costs and carbon emissions are significantly reduced by optimising passive solar design and high levels of insulation. Each flat has a south-facing living area and the top flat has a sunspace. Energy consumption is monitored by the maintenance team and easy-to-use thermostats enable tenants to control temperature in different parts of the home.


Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/johngilbert/webapps/wp/wp-content/plugins/contentprotector/smartcontentprotector.php on line 475

Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/johngilbert/webapps/wp/wp-content/plugins/contentprotector/smartcontentprotector.php on line 476

Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/johngilbert/webapps/wp/wp-content/plugins/contentprotector/smartcontentprotector.php on line 477