BRE Office Competition

Category
Sustainable Architecture, Work & Retail
About This Project

Our design for this open competition addressed the challenges of creating a landmark building on a empty site while retaining scale and importance when a new district is built around it. Our proposals met the challenging budget and delivered an innovative piece of architecture that performs for staff, visitors and the public.

Based on our pre-assessment of the project, we estimate a BREEAM score in excess of 90%, comfortably meeting BREEAM Outstanding criteria. Based on our initial modelling the natural building materials sequester sufficient carbon to offset more than 12 years of emissions from the building.

Our team included Stewart & Shields Contractors and ERZ Landscape Architects.

BREEAM Outstanding

Maximising timber and natural materials

30

kg/m2/yr carbon emissions


Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/johngilbert/webapps/wp/wp-content/plugins/contentprotector/smartcontentprotector.php on line 475

Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/johngilbert/webapps/wp/wp-content/plugins/contentprotector/smartcontentprotector.php on line 476

Warning: array_intersect(): Argument #1 is not an array in /home/johngilbert/webapps/wp/wp-content/plugins/contentprotector/smartcontentprotector.php on line 477